Τουρισμός

 

Η λιτότητα διαρκείας και το μνημόνιο στην Ελλάδα σκοτώνουν κάθε περιθώριο πραγματικής ανάπτυξης γεγονός που παρατηρείται ακόμη και σε έναν από τους αναπτυσσόμενους κλάδους αυτής της χώρας: τον τουρισμό.

Ειδικά για περιοχές που ο τουρισμός δεν ανθίζει η μόνη ελπίδα ανάπτυξής του είναι η αξιοποίηση της τουριστικής-τοπικής περιουσίας με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, προς όφελος της κοινωνίας.

Υπάρχει η αναγκαιότητα λοιπόν εφαρμογής μιας εναλλακτικής μορφής ανάπτυξης του που θα αξιολογείται περισσότερο από ποιοτικά κριτήρια παρά από ποσοτικά: εναλλακτικός τουρισμός.

Πρέπει να βασιστούμε στις ομορφιές λοιπόν αυτής της χώρας και να τις εκμεταλλευτούμε πλήρως, καθώς έχουμε την δυνατότητα να δημιουργήσουμε αρκετές μονάδες θρησκευτικού, ιατρικού, αγροτικού και άλλων μορφών τουρισμού. Υπάρχουν παραδείγματα ανά την Ελλάδα που μια μικρή εκμετάλλευση των προαναφερθέντων μετατράπηκαν σε κερδοφόρα θαύματα, και αυτή την στιγμή αναρωτιόμαστε γιατί να μην γίνουμε μέλος (ως εταιρία) από την αρχή της δημιουργίας της.

Ο κάθε τόπος έχει κάτι να αναδείξει και πολλές φορές οι συμβουλές και η οργάνωση μιας ειδικής ομάδας είναι απαραίτητη.